Mijlocul centrilor (şaradă aberantastică)       Centrul Pământului îţi secretă propriile rotaţii. În termeni geo-medicali, acestea se numesc „stagnări fugite”, pentru că eliminarea lor se realizează, în mod necontrolat şi reconfortant, sub forma a 365 de reuşite rapide din tot atâtea încercări împiedicate. 
        Dacă acest raport este de 100% în 10% din cazuri, care este procentul de asimilare a lor de către Celălalt Centru al Pământului şi ce părere are Jules Verne despre toată această tărăşenie, supărător de simetrică şi de îngropată în mentalul colectiv al celor doi?10 Responses to "Mijlocul centrilor (şaradă aberantastică)"

Scorchfield says
25 mai 2012, 15:54

Ai avut parte de o cafea prea tare dimineața asta, dar eu cred că Jules Verne a greșit centrul, a ales altul, deci toată judecata cade...

Liviu Drugă says
25 mai 2012, 16:27

A ales al Treilea Centru, zici? Nu mi-as fi imaginat ca toate incurcaturile astea ale lui sa porneasca de la o cafea prea tare de dimineata pe care n-am baut-o...

Scorchfield says
26 mai 2012, 12:20

Avem de-a face cu un labirint, în care fiecare fântână devine un centru; fiecare zid, o prăpastie...

Liviu Drugă says
26 mai 2012, 12:31

Sunt de acord cu fantana-centru, pentru ca din stratul de apa doar pe acolo se inalta apa. Dar zidul-prapasite pare sa reziste doar intr-o logica poetica...

Dar astea sunt teorii...

Partea practica a comentariului tau e ca mi-a amintit ca am inceput oadata o aberantastica despre o fantana si nu am mai terminat-o :)))

Scorchfield says
26 mai 2012, 12:38

Pentru că scările nu se mai terminau, Dedal a trebui să spargă tavanul și să ajungă afară; afară împreună cu fiul său Icar au văzut libertatea, ceea ce înainte-i despărțea de lume fiind zid, acum pe zid aveau prăpastia-n față, le trebuiau aripi deci!

P.S.
Port acest dialog nu din dorința de-a relata și din cea de-a explica între prieteni :)

Liviu Drugă says
26 mai 2012, 12:58

Libertatea e ca o prapastie in orice condiţii. Dedal si Icarus au anuntat, de pilda, ca sa "cobor"
nitel discutia din mitologie, pe romanii care au plecat din tara dupa revolutie. Unii au putut sa zboare la inaltime potrivita, altii s-au "ars".

Deci nu a fost intr-o logica poetica, cum ziceam, dar nici prea departe - logica mitologica. :)

P.S. Orice discutie cu tine este o placere (si iti citesc blogul, chiar daca nu comentez decat rar)... :)

Scorchfield says
26 mai 2012, 13:06

Ei! aici trebuie să le aducem și Centrifuga și Centripeta (trebuie inventat și scrisul aldin-invers, căci așa ar fi trebuit scris Centripeta, dar îți poți închipui :) ), două muze noi ale mișcărilor grațioase în societatea umană -ca să nu ne îndepărtăm de centru!

Scorchfield says
26 mai 2012, 13:08

erata:
„aici trebuie să le aducem și pe...”

Liviu Drugă says
26 mai 2012, 13:21

Centrifuga si Centripeta care-l hărţuiesc duplicitar pe timidul Centru - asta poate fi subiect de aberantastică, da!!!

P.S. Am zis eu "timid" despre Centru, dar cred ca el e cel duplicitar :))))

Scorchfield says
26 mai 2012, 13:31

Corect, cel care se dă tot timpul drept are ceva strâmb în el!