Poker pe dezbrăcate. Artă, politică, economie, voyerism.
Zefrey Throwell vede pokerul pe dezbrăcate ca o metaforă a economiei, unde hainele simbolizează banii. În timp ce priceperea poate fi de folos, oamenii care apar cu cele mai puţine haine sunt în cea mai proastă formă şi nimeni nu poate controla norocul.

Bunăstarea este inechitabil distribuită, şi totuşi se presupune că fiecare respectă aceleaşi reguli ale jocului. Este o critică a politicii şi a economiei”. Aşa a declarat autorul acestui proiect artistic.

Manifestarea a durat o săptămână, timp de 7 ore şi jumătate, zilnic, într-o cafenea din Manhattan. Cafeneaua nu avea geamurile acoperite, încât trecătorii, adunaţi în număr măricel, putea să îi vadă pe jucători şi să îi fotografieze. Ceea ce au şi făcut, bineînţeles.


Domnul Throwell nu e la prima "dezvelire". În august, anul acesta, a adus nuduri pe Wall Street. Text următor din www.zf.ro.: Nudiştii făceau parte dintr-un proiect artistic denumit "Ocularpation: Wall Street" creat de către artistul Zefrey Throwell. Proiectul a fost realizat cu intenţia de a atrage atenţia publicului asupra crizei economice şi a lipsei de transparenţă a companiilor de pe Wall Street. " A fost un demers educaţional menit să demistifice această stradă atât de misterioasă...e un fel de demascare a Wall Street-ului", a spus Throwell.


P.S. Creatorul, ca de fiecare dată, s-a făcut una cu arta sa, adică a jucat şi el poker. :)

3 Responses to "Poker pe dezbrăcate. Artă, politică, economie, voyerism."

eva says
18 noiembrie 2011, 11:04

maaaaamă! Gând la gând,... aveam nevoie de o defulare.:)

Auzi, nu poţi muta sticla aia de bere mai încolo?!:)

Liviu Drugă says
18 noiembrie 2011, 12:32

eva,
am înţeles că tensiunea curiozităţii ar fi mai benefică decât satisfacerea ei :))

eva says
18 noiembrie 2011, 12:41

Bine, atunci lasă sticla acolo,... îmi pot imagina, hihihi...