Acces la intoarcere.

Craciunul, poate mai mult decat celelalte sarbatori, prin atmosfera si traditie, il face pe om (crestinul declarat, in special) sa se aplece mai mult asupra lui insusi si asupra celorlalti. Se foloseste mai mult sintagma "e vremea sa..." decat "e timpul sa...", semn ca, inconstienti, ne intoarcem, prin limba, la vremuri mai vechi, cand trecerea nu era asa fulgeratoare ca acum. Tot de Craciun ne potrivim pasul la ritmul pe care il credeam uitat, iar privirea nu mai sta in pamant sau in monitor, ci se intinde catre ceilalti. Brusc, de parca n-ar fi existat niciodata, regasim numerele de telefon ale unor prieteni pe care nu i-am sunat tot anul sau ne amintim de lista lucrurilor pe care ni le-am propus si pe care nu le-am dus la capat sau pe care le-am savarsit totusi.

"Magia Sarbatorilor" ? Publicitatea si mass-media au furat expresia aceasta, au terfelit-o in slogane si in promouri de radio si televiziune. Am ramas, in schimb, in aceste zile, cu starea de regasire, cu accesul la intoarcerea spre sine si spre cei dragi.

Spre cititorii acestui blog, din care pe multi ii consider prieteni, se indreapta gandurile mele de bine. Si gandurile acestea nu vin doar din pricina Craciunului, da? :)

La Multi Ani, dragii mei!