Cum se distrează Petru Cimpoeşu

1) Să citim un fragment din romanul care are deja un loc asigurat în istoria literaturii române: Simion Liftinicul. Autor: Petru Cimpoeşu (site-ul lui aici).

“Să nu ne mai ascundem după deget! O gospodină care, în timp ce găteşte tocăniţă, ascultă muzică de Stravinski e o femeie ridicolă. Pentru că, în timp ce găteşti tocăniţă e mult mai potrivit să o asculţi pe Corina Chiriac. Tocmai din acest motiv, doamna Alis o preferă pe Corina. Melodia cu versurile “Strada Speranţei, la parter, / Te mai aştept şi mai sper” îi trezeşte de fiecare dată nostalgia tinereţii, un rol important în acest sens avându-l şi coincidenţa că dumneaei locuieşte taman pe strada Speranţei, doar că la etajul întâi. Nu ca doamna Evlampia, vecina de la trei şi prietenă cu doamna Alis, care, ca să audă toată lumea că e melomană, pune caseta cu Simfonia a V-a, a Destinului, de Beethoven, şi dă anume casetofonul la maximum. O fi citit pe undeva doamna Evlampia că meloman e acela căruia îi place muzica dată foarte tare...

2) Să vedem cum se distrează Petru Cimpoeşu, care are pagină facebook aici: descarc de pe internet negative şi versuri ale unor cîntece vechi (gen "Prieten drag" sau "Soţia prietenului meu" şi le cînt cu acompaniamentul calculatorului, pînă cînd vecinii încep să bată în calorifer".

3) Să ascultăm cântecele vechi, care, în comparaţie cu ce mizerii se lălăie azi, etalează nişte voci incredibile. Voci româneşti, în limba română!Pompilia Stoian - Prieten drag
Asculta mai multe audio diverse


Alexandru Jula - Sotia prietenului meu
Asculta mai multe audio diverse

4) Simţim mai bine atmosfera fragmentului de mai sus şi a romanului, în general? Simţim. :)

5) Ca un fel de post-scriptum: O dedicaţie-evocare vecinilor mei de cămin, pe care îi dezamăgeam/distrugeam când, după Iron Maiden, Metallica, Yes, Pink Floyd, etc. puneam Enrico Macias, La Femme de Mon Amis (sursa lui Jula, de fapt), lăsat să curgă în buclă de 3 ori, după 2 dimineaţa, în boxele puternice şi necruţătoare. Şi pe atunci nimeni din gaşcă nu era căsătorit, deşi unii se purtau ca şi când ar fi fost :))))
ENRICO MACIAS - LA FEMME DE MON AMI.mp3
Asculta mai multe audio diverse


DIN SUBIECTELE URMATOARE, POSTABILE PE BLOG:

Text de manea - scurta analiza
Semnificatia bordurii dispare
Cavalerism si virginitate in antichitate
Ce nu se intampla in filmul Mon Oncle
Sexul in Filozofia Oculta
Gunoierul meditator la limba franceza
Nebunii de pe strada, mereu intre doua zone
"Ghetarul", romanul lui Serban Tomsa