Premiul Pulitzer 2010 la Fictiune, castigat de un fost rocker, Paul Harding

Paul Harding a castigat anul acesta premiul Pulizer, cu romanul sau de debut "Tinkers" - o poveste de 191 de pagini.
Din ianuarie 2009, cand a fost lansat de mica editura Bellevue Literary Press, romanul s-a vandut in aproximativ 15 mii de exemplare, dar vanzarile abia de acum vor curge…

Paul Harding, 42 de ani,a fost baterist in trupa Cold Water Flat, prea putin celebra (pe buna dreptate) la jumatatea anilor 90. Dupa 2 albume, formatia s-a desfiintat, fiecare membru ducandu-se pe la casa lui. Bateristul, dupa cum se vede smekeria, ajuns acasa, s-a apucat de scris.

Ultima data cand o editura mica, Louisiana University Press, a mai castigat Pulitzerul a fost in 1981, cu romanul postum “Conjuratia imbecililor” (Confederacy of Dunces) al lui John Kennedy Toole, publicat la noi de Nemira.

Mai jos il vedeti pe Paul Harding cum tinea ritmul pe vremea cand cred ca nici nu spera la un Pulitzer. Si mai jos, fostul baterist apare intr-un interviu in calitate de scriitor.

Aici gasiti un interviu din The Harvard Book Review, in care declara, printre altele, "sunt interesat de felul straniu prin care moartea si boala sunt aduse, prin intermediul esteticii, in arta. Muntele Vrajit si Doctor Faust, romanele lui Thomas Mann, sunt exemple elocvente in acest sens"