Mike Patton, agresivul frumos temperat, si muzica anilor '60.

- recomandare audio de weekend -

Pe zbuciumatele acorduri "Faith No More" zguduiam geamurile crapate din camin... :) Azi am descoperit albumul lui Mike Patton (solistul trupei "Faith No More"), Mondo Cane, lansat in mai, anul acesta. Pe youtube gasiti mai multe bucati din album. Eu am ales-o pe cea care mi-a placut cel mai mult, indelung ascultata zilele astea (incepe cam pe la minutul 1). In al 3-lea clip vedeti alta fatza a lui Mike.

Cum unii se nasc cu atata diversitate, forta si sensibilitate in ei, iar altii crapa de entuziasm la un loc 3 intr-un european concurs unde castiga cel cu cele mai multe apeluri telefonice (nu e departe timpul cand maneaua pusa in ritm electro va castiga detasat)!

In al doilea video clip este piesa originala, din anii '60. Muzica italienilor din anii 60-70 (Rita Pavone - Cuoare, Gianni Morandi - In ginocchi da te, Mina - Bang bang, Gigliola Cinquetti - Non ho l'età, Orietta Berti - Tipitipiti si multi altii) a fost prima muzica straina de care am devenit constient, pe la 5 ani. Unchiul meu avea un magnetofon, lucru de pret atunci, pe care il pornea destul de rar - de aici si atractia pe care o exercita asupra mea rotirea benzilor care parca se lasau stoarse de muzica. Imi fixam privirea minute in sir deasupra lor si ascultam cantecele intr-o limba neinteleasa (nici acum nu stiu prea multa italiana). Poate un soi de hipnoza a functionat, pentru ca reascultarea acelor piese ma transporta de fiecare data inapoi in timp mai bine decat orice alta piesa muzicala. Mai tarziu am devenit rocker infocat :)) si am respins categoric si emfatic plangacioasele alea de voci. Si mai tarziu, mi-am revenit. :) Acesta este motivul pentru care m-am bucurat atat de mult sa regasesc in Mike Patton, "la pachet", doua etape din viata mea. 2 in 1. O promotie la care va invit si pe voi... :)


2 Responses to "Mike Patton, agresivul frumos temperat, si muzica anilor '60."

Anton says
9 iulie 2010, 23:36

Mulţumec pentru madlene!

Liviu Drugă says
10 iulie 2010, 17:04

:)