Caprioara energizata in supermarket

De pe 23 decembrie si pana in zilele noastre, citesc, filmuiesc (vad filme) si dorm dintr-o presimtire ca tot acest confort, tolerat cu marinimie de familie, va disparea odata cu noul an. Orice iesire din acest triunghi da peste cap irealitatea lui. La televizor depistez, printre picaturi, o schimbare de accent: nimeni nu mai maraie impotriva puterii, ci anunta, in cor, apocalipsa socio-economico-financiara din 2010, deoarece, odata instalati, diferentele dispar, si moliciunea din fotoliile parlamentare si guvernamentale trebuie sa fie aceeasi pentru toata lumea in urmatorii cinci ani. Nu ma surprind si nu ma intereseaza aceste lucruri: asa e, de cand s-a inventat puterea! :)

Mai interesante si mai pline spectacol mi s-au parut iesirile in supermarket, pe care le urasc total si fara rezerve ca pe orice activitate care presupune achizitia de produse - in afara de carti si electronice. Insa, cum ziceam, de data asta cumparatorii mi-au oferit ceva bun, bun de tot…

Un barbat scund, inzorzonat de muschi care ii vibrau sub tricoul de plastic, bea dintr-o cutie de Red Bull. Dupa cum i se agita marul lui adam, iti dadeai seama cat era de insetat. Stiam ca nu e in regula sa consumi produsele din magazin, dar si eu am mai desfacut cate o sticla de… sete pe care am platit-o, fara incidente, la casa dupa aceea. Il priveam, asadar, pe piticul musculos cum dadea pe gat Red Bull-ul si ma gandeam cat poti sa fii de penibil sa crezi ca iti astamperi setea cu o bautura energizanta. Rade bautura cat ai clipi si o pune calm in caruciorul mic si gol. Se uita in jur, ca un vanator, cautandu-si parca victimele-admiratoare ale staturii sale ferme si ale curajului “nebunesc” de a consuma in magazin. Saracu’, mi-am zis si am dat sa plec, cand il vad ca se intinde dupa 3 pachete de supa instant si le pune in cos, peste cutia de Red Bull. Aici mi se face mila de el: 1) ca nu are bani de altceva mai sanatos sau 2) ca nu stie, ca mare sportiv ce e, cat de nocive sunt porcariile alea. Mai cerceteaza o data, in trecere, cumparatorii din proximitate preocupati de ale lor. Nimeni nu il baga in seama – in afara de mine. Privirea lui e acum de caprioara, ochii umezi se pleaca greoi, urmarind supele instant care se cuibaresc lin peste cutia de Red Bull din cos. Saraca piticanie, continunandu-si miscarea lenta de animal rapus, fara sa priveasca in jur, se razgandeste si pune la loc plicurile de supa instant pe raft. La finalul gestului ei plin de naturalete, cu pieptul incordat, caprioara, musculoasa si cu sangele energizat, se departeaza grabita, ca fugind din bataia pustii, spre zona caselor de marcat. Imi mai arunca o privire, inainte sa isi piarda urma de ciuta haituita printre rafturi, printre cumparatori, printre visele de sarbatori… :)) O privire indiferenta, pentru ca nu ii pasa deloc daca am observat sau nu ca, in marea sa bunatate, animalul (dracului) lasase ambalajul energizantului in spatele plicurilor de supa instant.

Maine, inca o intamplare cu miez din supermarket.

P.S. Daca le aveti bine cu stapanirea de sine si va e sete, ne vedem la rafturi de supe instant. Vin eu cu sucul.