TRACTIR


E vechi, dar bun. 
Un anunţ de angajare, ca formă. 
Un promo de agenţie de publicitate, ca sens.
TRACTÍR, tractire, s.n. (Înv.) Han; birt, ospătărie (din rus. traktir) 

Daţi dracu' (de ingenioşi) ăştia de la Gavrilă şi Asociaţii !

Cum a compus Eric Clapton "Layla"


De peste 40 de ani, inimile îndrăgostiţilor sau melancolicilor "by default" :-) se topesc la auzul a două melodii din discografia lui Eric Clapton: "Layla" şi "You look wonderful tonight". Fiecare dintre ele are o întâmplare "adevărată" în spate. Artistul, "dus" de tot în nebunia rockului din anii '60, cânta chiar ce trăia. Destul de mult, interesant şi concentrat, despre viaţa lui şi a epocii în care s-a zbuciumat, la propriu, găsiţi aici. Ca să ştiţi de acum, când faceţi dedicaţii, să pigmentaţi traseul către inima vibrândă a mândrelor şi cu niscaiva stropi de istorie şi biografii muzicale. 

În poză, Eric e alături de femeia, care îi devine ŞI muză, fiind totodată ŞI soţia lui George Harrison, membru al formatiei Beatles.

"Nimeni nu e demn de dispreţul meu"


Dimineaţa, după ce o las pe Tania la şcoală şi pe Angi spre serviciu, îmi rezerv ceva timp pentru bloguri, pe care, în mare parte, îl consider pierdut printre banalităţile lor. Din acest motiv mă şi extaziez când găsesc lucruri mişto, puse apoi la eticheta BLOGĂRISME CARE ÎMI PLAC. Am mai citit şi altele azi, dar textul scurt de mai jos a fost ăl mai tare, cu tot cu parodia lui la mulţumirile de tip Oscar. Felicitări domnului, pe care nu îl cunosc, şi lectură plăcută vouă.

"Aş vrea să mulţumesc mai întâi tatălui meu, căruia îi place foarte mult Baudelaire. Aveam şaişpe ani când am citit Florile Mărului, Le Spleen de Paris şi Les Paradis Artificiels, într-o singură vacanţă la Mangalia, bălăngănindu-mi picioarele adolescente în apa tulbure a portului. Părinţilor miei m-au învăţat limba franceză, care pentru ei era limba îndrăgostiţilor, încă dinainte de a mă învăţa să merg la oliţă. Ferentariului, sălbatică amantă care m-a primit cu braţele larg deschise atunci când propria-mi mahala mă izgonea, şi care m-a învăţat cea mai importantă lecţie de până acum, aceea că nimeni nu e demn de dispreţul meu şi că frumuseţea cerească înfloreşte şi în şanţ. Rahovei, în tumultul fără somn al căreia mi-am petrecut cei mai frumoşi doi ani din veaţă."

Restul aici.

P.S. Şi mai ţineţi cont că nici măcar nu îmi place franceza, deşi este limba unei culturi majore. :-)