Panică-n destine: horoscopul e muabil!

Articolul din Evenimentul Zilei dă peste cap întregul eşafodaj al iubitorilor, mai ales al iubitoarelor, de preziceri astrale. Azi, în această minunată zi, românii vor descoperi cum au cumpărat degeaba ziare şi cărţi despre semnele cereşti ale naşterilor lor. Tot azi se vor relua cupluri care s-au considerat incompatibile, pentru că aşa scria "la horoscop", de exemplu. Dar mâine?... Măi, horoscopiştilor, măi! Mă, rojdanicilor!

ROJDÁNIC - Carte de literatură populară care cuprinde preziceri asupra destinului oamenilor potrivit zodiei în care s-au născut; zodiac. – Din sl. roždenikŭ „nou-născut”. 

Articolul

"Semnele zodiacale corespund poziţiei pe care Soarele o are în raport cu diferite constelaţii, iar stabilirea perioadei fiecărei zodii are o vechime de 2200 de ani.Lista de mai jos oferă date privitoare la poziţia reală a Soarelui faţă de constelaţiile corespunzătoare fiecărui semn zodiacal. Aceasta a fost întocmită în conformitate cu datele actualizate ale delimitării constelaţiilor, date care variază de la un an la altul. Astfel, se constată că mulţi indivizi ar putea schima semnul zodiacal în funcţie de mişcările Soarelui faţă de constelaţii.

Iată care sunt semnele zodiacale moderne, conform ultimelor cercetări ale specialiştilor:

Capricorn: 20 ianuarie-16 februarie
Vărsător: 16 februarie-11 martie
Peşti: 11 martie-18 aprilie
Berbec: 18 aprilie-13 mai
Taur: 13 mai-21 iunie
Gemeni: 21 iunie-20 iulie
Rac: 20 iulie-10 august
Leu: 10 august-16 septembrie
Fecioară: 16 septembrie-30 octombrie
Balanţă: 30 octombrie-23 noiembrie
Scorpion: 23 noiembrie-29 noiembrie
Ophiuchus: 29 noiembrie-17 decembrie
Săgetător: 17 decembrie-20 ianuarie. " "...Dacă n-am puţă"

Un post gasit aici,  îmi confirmă că lumea s-a deteriorat complet: până şi cei mici cred că totul se poate cumpăra:))) Amuzaţi-vă!

Una scurtă, cu nepotu-meu ăl mic

- Bă, David, puiu mamei, zice sor-mea, de ce nu faci şi tu şuşu din picioare, ca bărbaţii? Că deja eşti mare, ai 4 ani.
- Nu pot.
- Da di ce nu poţi, zice sorella.
- Păi dacă n-am puţă!
- ????
- Da, că m-am uitat la Andre (frate-su), şi el are puţă mare. Şi eu vreau puţa mare!
- :))
- Aşa că, atunci când mai mergi la magazin, să faci bine să-mi cumperi!

SEXY-CITITOAREA

[Dedic acest post tuturor admiratoarelor mele, care m-au considerat vreodată misogin :) ]

“Femeile citesc mult, poate chiar prea mult, cel puţin din punctul de vedere al bărbaţilor. Ar fi hazardat să spunem că ele citesc mai mult decît bărbaţii, dar iată că într-o altă carte-album dedicată lecturii: Célébration de la lecture (2005, Bruxelles) mai mult de două treimi din tablourile reproduse înfăţişează femei citind. Femei tinere, mature, bătrîne, surprinse în zeci de ipostaze cotidiene sau exotice, declină într-o tulburătoare diversitate această formă de fericire şi de plăcere, care este lectura. Să fie doar o întîmplare că subiectul ‘femeie citind’ a atras atît de insistent şi atenţia pictorilor, oricum mult mai des decît “bărbat citind’?” (text din Dilemateca, nr.31 dec 2008, preluat de pe http://rotundu.wordpress.com)

După fragmentul ăsta, m-am dus pe google şi am dat căutare "woman reading", pe imagini. Mai jos se află rezultatul căutării. Dacă veţi căuta "man reading, o să găsiţi nişte caterinci de mai mare dragul.
Ce concluzie îmi permit să trag eu de aici: până la eliberarea femeii de sub jugul autoritar şi nesimţi al bărbaţilor - vajnici razbonici şi vânători iscusiţi - femeile rar se băgau la citit. De aceea, pictorii vremilor trecute, cum vedeau că o mândră dădea bine în cadru cu cartea în mână, cum o şi puneau în ramă. Deh, lucru rar, lucru scump. În plus, le şi aşezau în nişte posturi sexy că să îmbine utilul cu plăcutul. Pictor-pictor, dar bărbatul e pe sex.
Azi, mai ales după 2000, româncele noastre, picate în bot după "De ce iubim femeile", citesc cu sârg mai ales în mijloacele de transport în comun (vorbim deci de persoane fără dare prea mare de mână). Aici au descoperit că statul la semaforul, stricat de 2 stropi de ploaie, poate fi aducător de satisfacţii intelectuale. Asta nu înseamnă că ele îşi refuză celelalate satisfacţii, să nu mă înţelegeţi greşit, dar ar fi o idee să se compare ce s-a întâmplat în recenta istorie a ţărilor civilizate când a crescut numărul de cărţi vândute. S-au pornit divorţurile mai tare? Au intrat mai multe femei în politică? S-au născut mai mulţi prunci din femei nemăritate? Au venit mai mulţi turişti în ţara cu pricina? Dacă are cineva idee de aşa un studiu este rugat să dea un semn...
Întorcându-mă la picturi. Comparaţi-le cu imaginile contemporane având acelaşi subiect. Sunt astea ale noastre mai atrăgătoare? Dau ele vorba de cât minte se află în spatele ochilor de cititoare?


Woman reading - Jean-Baptiste Camille Corot (1796-1875)Woman Reading - Pierre Auguste Renoir (1841-1919)

The Reader - Jean-Honore Fragonard (1732 -1806)


Girl Reading - Charles Edward Perugini (1839-1918)
Woman with book - Pablo Picasso (1881-1973)