M-as obisnui si cu asta

In urma cu vreo 12-13 ani, caram monitoare si calculatoare grele pe la cabanele din muntii patriei sa dam muzici, simandicoase sau rockeristice, din mp3-uri in boxele si mai grele. Voiam atmosfera si "plateam" din belsug sa o avem, incarcand masinile noastre obosite (si deseori inzapezite) cu toate sculele necesare, intr-un fel pe care azi il consider inconstient, dar foarte flowerpower! :) Apoi au aparut laptopurile si, ca niste "batranei"simpatici, azi ne sclifosim doar cand e sa urcam pantele cu boxele in brate din masinile aflate la doar cativa metri de usa cabanei.

Visam la instrumentul de mai jos pe vremea cand imi caram, mototolite si cu cerneala luata pe degete, reviste de literatura din Bucuresti, "pe" tren, spre Micul Oras, in care abia daca ajungeau una sau doua. Visul asta se petrecea acum vreo 20 de ani. Pentru generatia fetei mele, asa cum i-am si zis, aratandu-i minunatia electronica, instrumentul de mai jos o sa fie un lucru banal. La liceu (poate si in "generala") tinerii il vor duce cu gratie si indiferenta in mapele tot mai subtiri, care in epoci nu indepartate se numeau "ghiozdane". Cat de dur, bolovanos si antipatic poate sa sune acest cuvant - "ghiozdan"...

Oricat de mult mi-ar placea cartile, atingerea si privelistea lor pe rafturi, sunt convins ca m-as putea obisnui sa citesc dintr-un asemenea device intr-o cabana romaneasca, inconjurata de zapada, in timp ce intr-un colt ar zumzai un Keith Jarrett, dintr-un laptop din cele cu difuzoare tot mai performante.

Pana atunci insa, ma duc sa mai "pun" de un Borges, in fotoliul din casa, dintr-un Bucuresti inconjurat si indesat de zapada care poseda aceasta unica insusire de a fi mereu si mereu surprinzatoare. Poate ca de asta noi, romanii, nu ne plictisim niciodata iarna! :))

Mag+ (video prototype footage only) from Bonnier on Vimeo.

2 Responses to "M-as obisnui si cu asta"

mofturi de ochelarist says
18 decembrie 2009, 12:09

Dar expresia "a baga la ghiozdan" a ramas aceeasi. Nu poti sa zici dupa ce-ai mancat zdravan ca "ai bagat la mapa!" :)

Liviu Drugă says
19 decembrie 2009, 00:46

"A baga la ghiozdan" e pe cale de disparitie. Astept sa apara expresii cu "mapa": iti dau una de te fac mapa, mapa ma-tii, o mapa de om, ce mapa mea etc :)