ANDILANDI


Nu vă place cum sună cuvântul ăsta? Mie, teribil, monşeri!  :-) Are o muzicalitate suavă, deşi parcă nu de pe tărâmurile noastre carpatine. Ei bine, numele este dat unei păsări fantastice din folclorul românesc. Fată de împărat, iniţial, se îndrăgosteşte de fratele ei. Păcatul se plăteşte, şi ea este transformată într-o pasăre al cărei cirip întrece orice muzică de pe pământ şi care, mare lucru!, poate prezice destinul oamenilor. Dacă de o aşa de mare taină se bucură gingaşa păsărică, îmi dau seama cât talent şi câtă muncă i-ar trebui să depună ca să întreacă sonorităţile sculptate ale trupelor de rock care mi-au încântat muşchii audio în ultima vreme, eu traversând o nouă etapă de rock greu, cum vă mai ziceam. 

Cele mai bune formaţii descoperite recent, fără să fac un clasament, sunt mai jos. Pasajele cu horcăieli şi vacarm inutil sper să le evitaţi singuri după primele audiţii şi să rămâneţi cu ritmurile clare şi vânjoase, care să vă mângâie adrenalina esenţială sufletelor vostre de rockeri inteligenţi. Dar ţineţi minte, aşa cum dragostea prea multă de propriul frate, prin magie, duce la ANDILANDI, aşa şi dependenţa exclusivă de rock dur produce, prin alienare, la forme grave de paranoia şi stupizenie... multiplă. 


Overkill - Killbox 1 (2003)Corrosion Of Conformity - In The Arms Of God (2005)


Kreator - Hordes of chaos (2009)Nevermore - This Godless Endeavor ( 2005)
Metal Church - This Present Wasteland (2008)Agent Steel - Order Of The Illuminati (2003)

1 comentarii:

Ciprian

Merci, monsher, pentru lista de metale periculoase. Aproape ca uitasem de Kreator, nu mai zic de Metal Church. Vor intra la categoria "dimineti nervoase pe Interstate 376".
Phii, unde-s vremurile de debosha din Grozavesti?!... Acum nici bere nu mai pot lua fara photo ID. :)