Panică-n destine: horoscopul e muabil!

Articolul din Evenimentul Zilei dă peste cap întregul eşafodaj al iubitorilor, mai ales al iubitoarelor, de preziceri astrale. Azi, în această minunată zi, românii vor descoperi cum au cumpărat degeaba ziare şi cărţi despre semnele cereşti ale naşterilor lor. Tot azi se vor relua cupluri care s-au considerat incompatibile, pentru că aşa scria "la horoscop", de exemplu. Dar mâine?... Măi, horoscopiştilor, măi! Mă, rojdanicilor!

ROJDÁNIC - Carte de literatură populară care cuprinde preziceri asupra destinului oamenilor potrivit zodiei în care s-au născut; zodiac. – Din sl. roždenikŭ „nou-născut”. 

Articolul

"Semnele zodiacale corespund poziţiei pe care Soarele o are în raport cu diferite constelaţii, iar stabilirea perioadei fiecărei zodii are o vechime de 2200 de ani.Lista de mai jos oferă date privitoare la poziţia reală a Soarelui faţă de constelaţiile corespunzătoare fiecărui semn zodiacal. Aceasta a fost întocmită în conformitate cu datele actualizate ale delimitării constelaţiilor, date care variază de la un an la altul. Astfel, se constată că mulţi indivizi ar putea schima semnul zodiacal în funcţie de mişcările Soarelui faţă de constelaţii.

Iată care sunt semnele zodiacale moderne, conform ultimelor cercetări ale specialiştilor:

Capricorn: 20 ianuarie-16 februarie
Vărsător: 16 februarie-11 martie
Peşti: 11 martie-18 aprilie
Berbec: 18 aprilie-13 mai
Taur: 13 mai-21 iunie
Gemeni: 21 iunie-20 iulie
Rac: 20 iulie-10 august
Leu: 10 august-16 septembrie
Fecioară: 16 septembrie-30 octombrie
Balanţă: 30 octombrie-23 noiembrie
Scorpion: 23 noiembrie-29 noiembrie
Ophiuchus: 29 noiembrie-17 decembrie
Săgetător: 17 decembrie-20 ianuarie. " 0 Responses to "Panică-n destine: horoscopul e muabil!"