Fire and Ice (2008)


Balonul de săpun “Cheia” 

Tensiunea din titlul nu se regăseşte deloc în acţiunea filmului. Regie stângace, mişcare penibilă de cameră, montaj, pe măsura primelor două. Tema dragonilor nemiloşi, chiar dacă are potenţial (măcar pentru copii) se pierde aiurea într-un talmeş-balmeş, din care abia dacă rămâi cu o idee-două.

Îmi pare rău că o spun, dar clasa actorilor străini se vede de la distanţă, chiar şi în această (co-)producţie mediocră. Oana Pellea reuşeşte, uneori, să modeleze personajul său, însă ceilalţi parcă atunci sunt aduşi de la aeroport pe platourile de filmare şi se caută în fiecare replică. Extraordinarul Răzvan Vasilescu (sunt fan) nu reuşeşte aici să se acomodeze în rolul trădătorului. Păcat! Cel mai lipsit de autenticitate: Ovidiu Niculescu, regele Quilok. O surpriză plăcută, dacă funcţionează acest cuvânt pentru “Fire and Ice”, a fost Cabral Ibacka*. Atât cât a avut el ca rol, a încercat să-l stoarcă după cât l-au dus puterile.

Nota bene: scenele de luptă sunt un adevărat festin de umor involuntar, la capitolul regie.

Totuşi, şi ceva de bine: decorurile exterioare îşi fac treaba, adică pe mine m-au convins (interioarelor le-au găsit o soluţie ieftină – sunt toate în întuneric sau semiîntuneric, că doar Evul Mediu de aia era supranumit şi “ev întunecat”).

Deşi mă aşteptam ca efectele speciale să fie penibile, realizarea lor m-a contrazis, în mare măsură. Mişcarea arătărilor înaripate dădea bine, natural, pe cerul albastru... românesc. :-)

Puse una peste alta, filmul este prea slab să devină vreun reper pentru împătimiţii genului fantasy. După ce te uiţi, cu admiraţie, la “The legend of the Seeker”, să iau un simplu exemplu, numai din curiozitate “sinucigaşă” (ca a mea) poţi să pierzi timpul cu “Fire and Ice”. Din acest motiv am şi scris despre film, dacă aveţi copii, prieteni, fraţi sau colegi care vor să vadă această creaţie promovată excesiv, faceţi-le un bine şi daţi-le alt film. 

* Nu îl cunosc, personal, pe Cabral şi nu l-am mai văzut vreodată jucând în alt film.

6 Responses to "Fire and Ice (2008)"

R

.. ma incapatanez sa vad totusi filmul. am inteles ca se vrea un "series". sunt f.curios pana unde a fost dus CGI-ul made.in.Ro.
cat despre regie, interpretare, imagine, sunet le voi incerca sa le privesc asa cum am facut-o atata timp. cu speranta :)

R

BTW.
http://cosmic-cinema.blogspot.com/2008/10/fire-ice-dragon-chronicles.html

Liviu Drugă says
26 ianuarie 2009, 23:31

Te astept aici cu parerile tale, dupa ce il vezi!!

R

Luat DVD-ul. Vizionam azi.Povestim maine.

R

Calitatea filmului = pierdere de vreme.
Am vazut stangacii incredibile. MediaPro Magic (frumos nume ... parca copiat de undeva - au uitat insa sa aprinda lumina :)) sa incerce sa isi vada lungul nasului.
Recunosc ca nu am nici cea mai mica idee care a fost timpul/bugetul alocat productiei si/sau post-productiei insa unele scene sunt rusinoase.
Sunt roman,lucrez in domeniu, stiu ca se poate.
Mult succes pentru urmatorul "Garcea si Olteanul de foc/gheata/apa/pamant/lumina."

Concluzie - "un adevărat festin de umor involuntar".

:)

Liviu Drugă says
4 februarie 2009, 10:56

Ai vazut, in ultima vreme, vreun fantasy zdrobitor?
Sunt deschis la propuneri.
Eu as putea sa isi propun sa vezi "Legend of the Seeker". E un serial, difuzat saptamanal in State, si il gasesti pe net