Sa n-ai de-a face cu pizma lor

Pe o strada romaneasca din Romania, 2 tzigancushe cu fuste inflorate se agatau de toate masinile care asteptau cuminti sa inainteze coloana.  Daca aveai geamul lasat, aproape ca bagau capul jeluitor in masina. Va e cunoscut filmul si vocea sfashiata, ca de sfarsit de lume: "Dati-mi si mie, boierule, un banutz, ca n-are copiii ce sa manance!" Copiii, evident nu erau acolo, dar, dupa atatea sute de ani de imbarligat trecatorii cu argumentul copiilor infometati si lasati acasa, femeile tziganilor se refera la puradei (avuti sau nu) ca la un default al situatiei lor. Lulu, caci el a trait asta, intra in vorba cu ele, caci coloana si drumul, ambele lungi, te fac sa comiti imprudentze. Le spune ca nu are bani, le intreaba de copii... Apoi: 
- Ziceti ca n-aveti bani, dar cerceii aia mari in urechi cu ce i-ati luat?
Se schimba vocea fetelor... Le dispare tanguirea tipica si sunt convinse acum ca de la individul asta oricum nu pupa vreun ban. Dar, ca intr-un veritabil act de PR modern, au grija sa isi strice imaginea la care munceau (cu ce folos) de dimineatza:
- Nu sunt din aur, boierule, mancatzi-as... Sunt falshi... De unde atatzia bani?...
Lulu, obosit si plictisit de atata stationat pe soselele romanesti, destinate totusi, prin alte tari, deplasarii, pluseaza inspirat:
- Pai atunci, dati-mi-i mie. Va dau 100 de lei pe ei. (lei vechi)
Femeiushtile belesc o zambet de uimire si, incurcat-distrate de gluma cu tupeu a soferului, se departeaza de coloana, pe trotuar.
Inainte, mai apuca sa arunce spre geamul deschis al masinii:
-Eeee, nu se poate sefu'! Si mai rad odata pe infundate.

Intamplarea e de ajuns de bogata, incat ar putea sa se termine aici. Nu se termina insa, pentru ca tzigancushele nu sunt obisnuite cu rolul victimelor. Ele fraieresc, nu sunt fraierite. Si ce fac? De pe trotuar, ii indica lui Lulu un anumit loc din anatomia personala, unde cel care le-a injosit, invingatorul lor, sa le adminstreze un pupat. Invitatia, asortata cu gesturi largi, catre Lulu se face in gura mare, in vazul tuturor soferilor-melci, care si-au deshis si mai mult geamurile la "cochilii". Nimeni nu intelege totusi cine e destinatarul invitatiei. Si nici nu au aflat in cele aproape 5 minute cat reprezentantele etniei rrome si-au varsat, la pas, pizma asupra unui sofer mai smeker decat ele.

(Din aceeasi categorie, cititi si aici)

1 comentarii:

Anonim

tare aia cu melcii !!!
de la tania [fata ta]